Vaahtoneste FOMTEC AFFF 3%

Vaahtoneste FOMTEC AFFF 3%

Fomtec AFFF 3% on vesipohjaisen kalvon muodostavaa vaahtoainetta (AFFF), joka koostuu pinta-aktiivisista fluorihiili- ja hiilivetyaineista, joihin on sekoitettu erilaisia liuottimia sekä säilöntä- ja stabilointiaineita.
Vaahto muodosta vesipohjaisen kalvon, joka nopeasti katkaisee hapensaannin ja tukahduttaa palon. Laajentunut vaahto, josta kalvo on kuivunut, muodostaa stabiilin peiton, joka tukahduttaa palavat kaasut ja viilentää palavan aineen pinnan ja siten sammuttaa palon ja ehkäisee sen uudelleensyttymistä.
Vesivaahtoliuoksen alhaisen pintajännityksen ansiosta vesipohjainen kalvo, vaikka se onkin palavaa nestettä raskaampaa, kelluu nesteen pinnalla.
Fomtec AFFF 3% -sammutusvaahtoa tulee käyttää 3-prosenttisena seoksena (3 osaa konsentraattia, 97 osaa vettä) sekoitettuna murtoveteen, makeaan veteen tai meriveteen. Sitä voidaan myös säilyttää valmiina, makeaan veteen tehtynä seoksena.

Kansainväliset hyväksynnät

  • EN 1568 part 3
    Class IB Fresh water/Class IB Sea water
  • ICAO Level B (4th Edition 2014)
  • MED Module B (Wheelmark)

Please, enter your email address to recieve the download link for the file.

Thank you! Your download link will be sent to your email shortly. Please remember to check your spam folder if you don't see the message in your inbox.
Close